ΠΕΑΛΣ: Αποτελέσματα συνάντησης με τον Υπουργό κ. Θοδωρή Δρίτσα για μεταθέσεις, προσλήψεις, επιχειρησιακά μέσα, ΤΑΛΣ, Επικουρική Ακτοφυλακή, π.δ. περί Μεταθέσεων και νέο πολυνομοσχέδιο

Σας ενημερώνουμε ότι στις 20-10-2015 πραγματοποιήσαμε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Στον Υπουργό θέσαμε τα θέματα των μεταθέσεων, των προσλήψεων, των συντηρήσεων πλωτών και εναερίων μέσων, του ΤΑΛΣ και της ενεργοποίησης του νόμου περί Επικουρικής Ακτοφυλακής. 
  • Για τις μεταθέσεις, επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργού για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας περί της υπαγωγής των 283 περίπου μετατιθέμενων στην ευεργετική διάταξη περί 24μηνου (Ν. 4310/2014 αρ. 56), καθώς της δυνατότητας επιλογής των 830 μετατιθέμενων προς θετική κατεύθυνση.
  • Για το μεγάλο ποσοστό των ακινητοποιημένων επιχειρησιακών μέσων, πλωτών και εναερίων, ο Υπουργός αναγνωρίζοντας το χρονίζον πρόβλημα, δεσμεύθηκε για την επανεξέταση του όλου πλαισίου στην κατεύθυνση των προτάσεών μας (διαδικασίες, χρηματοδότηση, στελέχωση των επισκευαστικών βάσεων κλπ).
  • Για το ΤΑΛΣ και σε ότι αφορά την πρότασή μας περί διατήρησης του status του Ταμείου που αποτελεί τον “κουμπαρά” των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την εξεύρεση δίκαιης λύσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΠΕΑΛΣ για την πραγματοποίηση σύσκεψης, που ήδη προγραμματίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 23-10-2015, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλου.
  • Για την ενεργοποίηση του νόμου περί Επικουρικής Ακτοφυλακής, ο Υπουργός μας δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στη λογική της Επικουρικής Ακτοφυλακής, όμως πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες πτυχές των ρυθμίσεων του νόμου.
  • Για τις προσλήψεις, ενημερωθήκαμε ότι προχωρεί η διαδικασία για την κατάταξη των επιλαχόντων διαγωνισμών Α/Ξ και Υ/Ξ έτους 2014 καθώς για την προκήρυξη του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων, εντός του τρέχοντος έτους.

Επίσης μας ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή συγκρότησης επιτροπής και με τη συμμετοχή μας, για την επεξεργασία και προώθηση προεδρικού διατάγματος περί μεταθέσεων, η οποία σε καθορισμένο, σύντομο χρόνο θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εργασιών της. Περαιτέρω θα ακολουθήσουν τα προεδρικά διατάγματα περί οδοιπορικών εξόδων, κρίσεων και προαγωγών, κατόπιν βεβαίως και της αναγκαίας διαβούλευσης.

Τέλος, σε ότι αφορά στην προώθηση των θεμάτων που εκτενώς του είχαμε θέσει υπόψη με το από 25-02-2015 υπόμνημά μας, επανέλαβε ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για τη σύνταξη και προώθηση πολυνομοσχεδίου στο οποίο θα συμπεριληφθεί  η πλειονότητα των προτάσεών μας.

Εκφράζουμε ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις του Υπουργού και αναμένουμε την υλοποίησή τους.

Με νεότερη ανακοίνωση θα σας κρατούμε ενήμερους επί των εξελίξεων.
Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Σαϊτάκης           Σπυρίδων Πασσάκος

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner