Αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη της παραβατικότητας και της αντιμετώπισης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

– Η στοχευμένη δράση πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριους χώρους του Α.Π.Θ. και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης

– Συνελήφθησαν δώδεκα άτομα

– Στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης, λαθραία πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού

Στοχευμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε υπαίθριους χώρους του ΑΠΘ και σε άλλες περιοχές του κέντρου της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δώδεκα  άτομα (7 ημεδαποί, ηλικίας από 18 ως 51 ετών και 5 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 43 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παραβάσεις των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τεσσάρων  εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 21 (οι δύο), 24 και 27 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει συμμορία για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε, τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους και ειδικότερα, ο ένας 21χρονος είχε το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών, ο δεύτερος 21χρονος ήταν υπεύθυνος για τη συλλογή των χρημάτων από την πώληση των ναρκωτικών και για την επιτήρηση του χώρου (τσιλιαδόρος), το ρόλο του «τσιλιαδόρου» είχε και ο 27χρονος, ενώ ο 24χρονος μετέφερε και παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες στον πρώτο 21χρονο. Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 3 μικροδέματα κάνναβης, τα οποία προόριζαν για εμπορία, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, σχετιζόμενο με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών και τρία  κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες κάνναβης.
  • 203 πακέτα τσιγάρα και 19 συσκευασίες καπνού χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner