Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη ΔΙ.Δ.Η.Ε. ημερίδα στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε χθες (23-10-2015), στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, εισήγηση με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyberbullying ».

Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 39ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, ενώ απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην εισήγηση συμμετείχαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο ι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
  • Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
  • Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner