Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός, που εμπλέκεται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών

Μετέφερε με όχημα τύπου van (18) παράτυπους μετανάστες, τους οποίους σκόπευε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας, πέτυχαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, τη σύλληψη 20χρονου αλλοδαπού διακινητή και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση (18) συνολικά αλλοδαπών.

Πρόκειται για υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, για τα αδικήματα της μεταφοράς-προώθησης παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (14-11-2015), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της σήραγγας Κερδυλλίων, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας διαπίστωσαν ότι σε όχημα τύπου van , επέβαιναν συνολικά (18) αλλοδαποί (16 υπήκοοι Συρίας – 2 υπήκοοι Ιράκ), που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Από την περαιτέρω έρευνα της Υπηρεσίας που διενεργεί την προανάκριση προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα μας βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, από σημείο της ελληνο – τουρκικής μεθορίου και επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο όχημα, με αρχικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Επιπλέον, προέκυψε ότι για την παράνομη μεταφορά του, έκαστος αλλοδαπός κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 2.000 δολαρίων, με το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος να ανέρχεται στα 36.000 δολάρια.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner