Επιστολή της ΕΑΚΠ για την άμεση λύση του προβλήματος του άτυχου Πυροσβέστη Λυκούργου Πολίτη

Κύριε Υπουργέ

Στις 5-10-2015 σας είχαμε ενημερώσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο 5ετούς θητείας συνάδελφος μας από τη Μυτιλήνη, εξαιτίας του τραυματισμού του κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

Μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει η αποκατάσταση του συνάδελφου μας, που έχει κριθεί ανίκανος για εργασία από αρμόδια υγειονομική επιτροπή και για το λόγο αυτό συνεχίζει να βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την υπηρεσία.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η πλήρης αδυναμία του συναδέλφου μας να ανταποκριθεί στην κάλυψη των στοιχειωδών βασικών αναγκών του, εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει, από τη στιγμή που στερείτε κάθε οικονομικής απολαβής.

Κύριε Υπουργέ

Ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του συναδέλφου, με τον ορισμό του σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, όπως ισχύει και για το μόνιμο προσωπικό σε αντίστοιχες περιπτώσεις τραυματισμών ένεκα της υπηρεσίας, τροποποιώντας εάν απαιτείται και την ισχύουσα νομοθεσία (νόμος 3938/2011).

Επίσης, στη βάση αυτή ζητάμε και την ένταξη του συναδέλφου μας, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.


Για την Ε.Α.Κ.Π.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης – Ζαμπάτης Σπύρος

 

Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2015

Προς: Κο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τόσκα Νικόλαο

Κοιν: Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Παπαγεωργίου Βασίλειο

Κο Συντονιστή Υποστήριξης του Α.Π.Σ. Υποστράτηγο Σπανέα Στέφανο

Κο Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων του Α.Π.Σ. Αντιπύραρχο Μπλάση Νικόλαο

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner