Πώς η ΓΑΔ Θεσσαλονίκης από 1000 κενές θέσεις Αστυφυλάκων έφτασε με «μαγικό τρόπο» σε μόλις 170;

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός συνδυασμός, οφείλει να καταγγείλει τη μεγάλη αδικία που συντελείται σε βάρος της συμπρωτεύουσας από αστυνομικής πλευράς. Συγκεκριμένα, ενώ οι κενές θέσεις Αστυνομικών με οργανική θέση Αστυφύλακα, ήταν μέχρι και πριν από λίγο χρονικό διάστημα, περίπου 1000 και όντως τα προβλήματα των Υπηρεσιών, ειδικά των Α.Τ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, είναι πολύ σοβαρά λόγω της λειψανδρίας και των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, ξαφνικά οι 1000 αυτές κενές θέσεις Αστυφυλάκων μειώθηκαν σε μόλις 170, με την ψήφιση ενός νόμου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, πέρυσι τον Μάρτιο του 2014 ψηφίστηκε ο νόμος Ν. 4249/2014, του οποίου η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 41, δυστυχώς, προβλέπει ότι καταργούνται 6700 κενές οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων πανελλαδικά. Έτσι, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας πριν από λίγο, αναγκαστικά χρειάστηκε να προβεί σε σχετική απόφαση με την οποία κατένειμε τη μείωση αυτή σε πανελλαδικό επίπεδο, σε κάθε Υπηρεσία, σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη όμως ενώ «εξαφανίστηκαν» οι 830 κενές θέσεις Αστυφυλάκων, οι ανάγκες είναι οι ίδιες και παράλληλα βέβαια από τη ΓΑΔΘ μετακινούνται συχνά συνάδελφοι για ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών της χώρας, όπως Έβρο, Μυτιλήνη, Χίο, Χαλκιδική κ.α., με αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες να είναι έτοιμες «να κατεβάσουν τα ρολά».

Δεν δεχόμαστε τη «σμίκρυνση» της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν είναι σωστό και δεν συνάδει υπέρ του δημοσίου αγαθού της ασφάλειας μέσα σε τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες της Ελληνικής Κοινωνίας, λόγω της κρίσης, της αύξησης της εγκληματικότητας, των πολλών πάρεργων τα οποία έχουν ανατεθεί στον Οργανισμό μας, να μικραίνει η Αστυνομία…

Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner