Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονιστική περιγραφή της δολοφονίας Φύσσα από αστυνομικό – μάρτυρα

Συνεχίζεται η κατάθεση του αστυνομικού που ήταν μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος απαντά σε ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Μάλιστα, οι δικηγόροι έφεραν στη δικαστική αίθουσα έναν πίνακα για να τοποθετήσουν επάνω το χάρτη της περιοχής, ώστε ο μάρτυρας να υποδείξει ποια πορεία ακολούθησε μαζί με την ομάδα ΔΙΑΣ, όταν έλαβε το σήμα να μεταβεί στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.«Δεν μπορούμε να επέμβουμε 8 άτομα σε 50» είπε στο δικαστήριο, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αντέδρασαν οι αστυνομικοί όταν συνάντησαν την ομάδα των χρυσαυγιτών πριν από τη δολοφονία και προσέθεσε ότι οι εντολές από το κέντρο ήταν να παραμείνουν σε απόσταση και να δίνουν εικόνα.

Μάρτυρας: Το σήμα ήταν για 50 άτομα, μου φάνηκε σοβαρό περιστατικό και ξεκινήσαμε να πάμε. Επί της Παναγή Τσαλδάρη συναντήσαμε μία άλλη ομάδα ΔΙΑΣ. Οι χρυσαυγίτες ήταν διασκορπισμένοι κατά μήκος της οδού Μελά, είναι στενός δρόμος. Είχε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Δικηγόρος οικ. Φύσσα Α.Τζέλης: Οι χρυσαυγίτες εμπόδιζαν την κίνηση στο δρόμο;
Μάρτυρας: Ναι, καθόντουσαν στη μέση του δρόμου.
Δικηγόρος: Εσείς ήσασταν στην Κεφαλληνίας, πήγατε προς τους χρυσαυγίτες;
Μάρτυρας: Όχι, γιατί να πάμε;
Δικηγόρος: Δεν κρατούσαν μαδέρια;
Μάρτυρας: Ε και τι, να πάω να μιλήσω σε 50 άτομα; Ενημερώσαμε το κέντρο και μας είπε να παραμείνουμε σε απόσταση και να δίνουμε εικόνα. Ακούγαμε φωνές, όταν βλέπεις 50 άτομα με καδρόνια και κράνη δεν επεμβαίνεις. Δεν ήρθε κάποιος να μας πει ότι έχει γίνει φασαρία, ότι έχει γίνει κάτι.
Δικηγόρος: Το ότι είχε κάποιος σιδερογροθιές δεν ήταν λόγος να επέμβετε;
Μάρτυρας: Δεν μπορούμε 8 άτομα να επέμβουμε σε 50. Δώσαμε την εικόνα στο κέντρο.
Ένας συνάδελφος μας είπε ότι είχε γίνει φασαρία με άτομα της ΧΑ και του γνωστού χώρου. Δεν διαπίστωσα κάτι να έχει γίνει. Φωνάζανε, δεν γκαρίζανε, οχλαγωγία, έλεγαν «τι ήρθατε εδώ και κοιτάτε;»
Αρχίσαμε να ακολουθούμε το τσούρμο προς την Τσαλδάρη πεζοί, ήταν δύσκολο να γυρίσουμε τις μηχανές. Τρέχανε και αναρωτήθηκα πού πάνε, μου φαινόταν ότι γνώριζαν προς ποιο σημείο κατευθύνονται.
Ο αστυνομικός περιέγραψε το τι συνέβη στην οδό Π.Τσαλδάρη όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.
Μάρτυρας: Είδα ένα κουβάρι ανθρώπων, 4-5 άτομα. Όσο έτρεχα και πλησίαζα είδα πιο καθαρά τον Ρουπακιά και το Φύσσα. Οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν και να φεύγουνε, ο Φύσσας είχε μείνει μόνος του. Όταν έγινε η μανούρα στο σημείο υπήρχαν και περίοικοι στο δρόμο.
Δικηγόρος: Δολοφονία έγινε, όχι μανούρα.
Μάρτυρας: Οι πρώτοι αστυνομικοί που έχουν φτάσει προς το Φύσσα και τον τραβάνε πίσω, εμείς πήγαμε προς το αυτοκίνητο που ήταν ο Ρουπακιάς. Δεν κάναμε διαβίβαση στο κέντρο  για χρυσαυγίτες, διαβιβάσαμε ότι τα άτομα έχουν αρχίσει να τρέχουν στους γύρω δρόμους.
Δικηγόρος: Γιατί έχετε καταθέσει ότι φοβηθήκατε ότι κάποιοι χρυσαυγίτες θα αποσπάσουν τον Ρουπακιά από τα χέρια σας;
Μάρτυρας: Γιατί ήταν ένα τσούρμο 50 άτομα, πιο πάνω βρίσκονταν και μας έβλεπαν που τον είχαμε πιάσει.
Δικηγόρος: Γιατί δεν το είπατε στο κέντρο; Δεν βρέθηκε κάποιος από αυτούς να προσαχθεί;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω να πω, να κυνηγά κάθε αστυνομικός 5-6 άτομα, ποιον να συλλάβει;
Δικηγόρος: Γιατί στον Ρουπακιά δεν διαπιστώθηκε κάκωση στο σώμα του, αφού όπως είπατε χτυπιόντουσαν;
Μάρτυρας: Προφανώς δεν τις έφαγε, ήταν καλός, δεν μπορώ να ξέρω πόσες μπουνιές και κλωτσιές έφαγε ο Ρουπακιάς.
Δικηγόρος: Σε τι ήταν καλός;
Μάρτυρας: Μπορεί να ήξερε πυγμαχία, κάποια πολεμική τέχνη.

Πηγή

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner