3 Αλβανοί είχαν ρημάξει αλυσίδα καταστημάτων με ηλεκτρονικά είδη

– Εξιχνιάσθηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών

– Αναζητούνται τρείς συνεργοί τους

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών.

Συνελήφθησαν στις 9-10-2015 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 18, 18 και 40 ετών, οι οποίοι νωρίτερα αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από κατάστημα της περιοχής ένα κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, αναζητούνται τρείς (3) συνεργοί τους, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από αρχές του τρέχοντος έτους εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών της ίδιας αλυσίδας, από τα οποία αφαιρούσαν κυρίως συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που χρησιμοποιούσαν και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τρία  κινητά τηλέφωνα
  • Δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Τέσσερις  ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • Μία παιχνιδομηχανή

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στο Μαρούσι, Νέο Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Μεταμόρφωση και Πειραιά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner