Πτολεμαΐδα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακεκριμένες κλοπές

– Εξιχνιάσθηκαν συνολικά κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες

Χθες  το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνέλαβαν στην Κρυόβρυση Πτολεμαΐδας τέσσερις ημεδαπούς (17 έως 24 χρονών), για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι χθες το μεσημέρι προσέγγισαν το σπίτι 78χρονης ημεδαπής στο Μηλοχώρι Κοζάνης και με τη μέθοδο της απασχόλησης (προφασιζόμενοι πώληση σεντονιών) κατάφεραν να μπουν σ’ αυτό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ (50€), ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί αφού ενημερώθηκαν, τους αναζήτησαν, εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και άμεσα τους συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λειτουργούσαν ως ομάδα με στόχο τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Ειδικότερα οι ανωτέρω, τις τελευταίες ημέρες, διέπραξαν από κοινού πέντε (5) κλοπές, ενώ αποπειράθηκαν να διαπράξουν άλλες δύο (2) στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στους προαναφερόμενους, βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και ακολούθως αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους:

  • διάφορα κοσμήματα,
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο,
  • μία (1) τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων και
  • το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ (50 € ).

Επίσης κατασχέθηκαν:

  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και
  • το χρηματικό ποσό των επτακοσίων τριάντα ευρώ (730 €).

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες παρόμοιες έκνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner